A kosár üres
  ()

A kosár üres.

Rólunk

A doromb.com oldalt az Aural Művészeti Vállalkozás, azaz Szilágyi Áron és Madla Anett szerkesztik, üzemeltetik, pátyolgatják azzal a céllal, hogy egyik legősibb hangszerünket, a dorombot a lehető legtöbb emberrel megismertessék. Céljuk, hogy minden dorombbal kapcsolatos igényt, információ- és hangszeréhséget ki tudjanak elégíteni.

Különleges, egzotikus hangszerekkel foglalkozó vállalkozásukat, az Auralt 2002-ben kezdték: a világ távoli pontjairól szereztek be tradicionális hangszereket. Mindig fontos volt, hogy a hangszerek készítőit személyesen ismerjék, emiatt sokat utaztak, sok mesterrel találkoztak, a készítési folyamatot elejétől végéig végigkövették, hacsak tehették. A vállalkozás kezdete óta szerveznek különleges hangszeres  fesztiválokat, kulturális eseményeket, nemzetközi művészeti projekteket.

2010-től kezdődően a tevékenység fókusza mindinkább a dorombok és a kulturális szervezőtevékenység felé tolódott el, bár a mai napig fontos szerepet játszik a magyar népi fúvóshangszerek, hangtálak, töröksípok kereskedelme is.

Miért a doromb?

Szilágyi Áron egész életében jelen volt a dorombzene. 2006 óta a Nemzetközi Dorombszövetség elnökségi tagja, a világ egyik legismertebb dorombjátékosa. Édesapja, Szilágyi Zoltán, nemzetközileg elismert dorombkészítő mester, akinek hangszereit a világ minden részén ismerik a dorombzenészek. Ezen az oldalon elsősorban az ő dorombjait lehet megvásárolni.
 
Megtisztel, ha bármilyen dorombbal kapcsolatos kérdésével hozzánk fordul.
 
Áron és a doromb kapcsolata röviden: 

Szilágyi Áron 1977-ben született, az egyetlen magyar dorombkészítő első fiaként. Már 3 éves korában meg tudta szólaltatni ezt az egzotikus hangszert, de komoly szerepet csak 16 éves korától játszik életében a doromb.
1997 óta Áron a nemzetközi dorombmozgalom aktív tagja és azóta rendszeres vendége a nemzetközi dorombos rendezvényeknek. Ezeken a fesztiválokon nagyon nagy hatást gyakorolt rá a világ minden részéről összegyűlt virtuóz dorombosok játéktechnikája. Különösen sokat tanult Anton Bruhin svájci művésztől. Az Ő kreativitása és konvencióktól való elrugaszkodása nagy lökést adott Áronnak abban, hogy saját játékstílusát kialakítsa. A híres jakút játékosok spirituális dorombjátéka is mélyen inspiráló volt számára.
 
Áron az 1998-as ausztriai, Mollnban megrendezett Nemzetközi Doromb Fesztiválon Alex Horschal lépett fel és közös előadásuk a fesztivál válogatás CD-jére is felkerült. A Magyar Televízió is forgatott ezen a fesztiválon, többek között kettejük műsorát is láthatták a tévénézők.
1999-ben alapította meg testvérével és jóbarátjával a Navrang zenekart, amely elektronikus világzenét játszik, Számaikban természetesen jelentős szerepet kap a doromb is. Első nemzetközi bemutatkozásukra Mollnban került sor, ahol nagy sikert arattak.
 
2005 januárjában jelent meg első szólóalbuma DOROMB:ON címmel, amely nemcsak Magyarországon, de külföldön is forgalomba került, és mindenhol pozitív visszhangra talált.
 
Főszervezője volt az Első magyar Dorombfesztiválnak Kecskeméten, 2005. szeptember 24-én, a rendezvényt azóta rendszeresen megtartják Kecskeméten. A Nemzetközi Dorombszövetség felkétrte Áront, hogy legyen a 2006-ban, Amszterdamban megrendezésre kerülő Doromb Világtalálkozó európai programszervezője. 
 
2006-ban fellépett az Israeli Didjeridoo Festivalon, ahol megalapította az Airtist zenekart (doromb-beatbox-didgeridoo trió). Vezetésével a zenekar több mint 30 országban, három kontinensen koncertezett, sok ezer ember előtt játszottak rendszeresen. A zenekar alapító vezetője volt 2017-ig. Ugyanebben az évben vezette a német-magyar együttműködésben létrejövő BIPOLAR animációs-filmes projektet, melynek zenei rendezésére is felkérték. 2008-ban Bács-Kiskun Megyei Prima Primissima Díjra jelölték.
 
Barátságai és kapcsolatai kontinenseken ívelnek át, és számos világutazó kopogtat be ajtaján az év minden szakában, hogy néhány napra megpihenhessenek nála. A zenének, mint "közös nyelvnek" ilyen alkalmakkor is nagy szerep jut: Áron, hacsak módja van rá, szívesen szervez külföldi zenész vendégeinek koncerteket, workshopokat, melyek minden alkalommal üde színfoltot hoznak a kecskeméti kulturális élet palettájára.
 
2010-től Magyarország legnagyobb önálló hangszermúzeumának, a Leskowsky Hangszergyűjteménynek a vezetője.
 
A Nemzetközi Dorombszövetség elnökségi tagja, melynek kapcsán  a legnagyobb nemzetközi dorombfesztiválok programszervezője (Európa és Oroszország területére vonatkozóan).
 
Kecskeméten számos kulturális program megálmodója és szervezője (Kecskemét Fringe, Világzenei Együttlét, Magyar Dorombfesztivál, Global Vibes, Lassulj! - Ambient Est), valamint több más városi rendezvény zenei programjának szervezője.

Rendszeresen közreműködik  moldvai csángó táncházban. 2014-ben elindította a Zoord nevű zenekart, mellyel nyers, zsigeri, moldvai dallamvilágon alapuló világzenét játszanak. A produkció Szibériától, Japánon át, Franciaországig számos helyen megfordult, az európai világzenei színtér ismert produkciójává váltak a virtuóz dorombjáték, az energikus ethnot és az organikus  trance-t ötvöző hangzásuk révén.
 
Dorombworkshopjai népszerűek Tokyoban, New Yorkban, Varsóban, Budapesten, Londonban és számos más városban, négy kontinensen.   

 

Kosár

A kosár üres
  ()

A kosár üres.

Dorombshop keresés

Pénznem/Currency

Rólunk

Magyarország legnagyobb dorombkínálatával és szakértő segítséggel várjuk látogatóinkat. Oldalunkon több mint 60 kézi készítésű doromb, kiegészítők, kiadványok közül válogathat. Ezen kívül dorombos oktatóanyagokat, cikkeket, híres játékosokat bemutató interjúkat talál. Doromb workshopokat, rendezvényeket, koncerteket szervezünk. Bővebben

Fotók

Jártunkban-keltünkben ezt-azt fotózunk. Dorombok, különleges hangszerek, zenészek, fesztiválok, vagy valamennyire ebbe a szellemiségbe illeszkedő dolgok vannak itt elrejtve, szigorúan mobiltelefonos minőségben.